28. juli 2005

Pirat-myte slår sprekker

Folk som er ivrige på fildeling på internett selv storkjøpere av lovlig musikk. Det viser en fersk undersøkelse fra analysebyrået The Leading Question. Pirat-ivrige bruker 4,5 ganger så mye på lovlig og betalt nedlastbar musikk.

- Istedet for å bruke loven for å stoppe nedlastingen, må musikkindustrien heller oppmuntre til å bruke lovlige alternativer, fastslår rapporten.

18. juli 2005

Vil ta nettet fra USA

Den FN-oppnevnte gruppa har kommet opp med fire alternativer for hvordan internett skal styres i fremtiden. Det som synes helt klart er at ingen syns USA kan fortsette å ha full kontroll over nettet, slik de har i dag. Amerikanske myndigheter på sin side, viser ingen vilje til å gi fra seg kontrollen over serverne som styrer internett-trafikken

14. juli 2005

Nå skal du overvåkes

Den britiske innenriksministeren Charles Clarke sa før det ekstraordinære møtet med EUs justis- og innenriksministere onsdag at terrorangrepet i London torsdag 7. juli har gitt britiske myndigheter enda en grunn til å fremskynde sikkerhetstiltak som allerede er diskutert i Unionen.

Britene ønsker blant annet å pålegge teleoperatører å oppbevare lister over telefon- og internettbruk slik at de kan brukes i etterforskning av mistenkte terrororganisasjoner og ekstremister.

10. juli 2005

Teknoseier til forbrukerne

Motstanderne av patentdirektivet er ikke asiatiske datagiganter, men små europeiske IT-selskaper som mener at strengere regler for opphavsrett vil bremse den teknologiske utviklingen. De tror storkonsernene vil bruke patentene til å bremse innføringen av nye teknologiske løsninger, og dermed konkurransen.

Saken griper rett inn i en av vår tids vanskeligste - og vesentligste - teknopolitiske saker. Det handler om hvem skal ha retten til grunnleggende programvare som med tiden vil brukes av verdens befolkning på daglig basis.

8. juli 2005

Vil vekke Wi-Fi-zombier

Sean Savage vil at folk skal se opp fra PC-en og bli kjent med sidemannen når de surfer trådløst på café. Problemet, ifølge Savage, er at datamaskiner er fantastisk gode til å knytte kontakter over lange avstander, samtidig som de kan fungere som en vegg mellom folk som sitter rett ved siden av hverandre.

Savage sitt siste prosjekt, PlaceSite, kombinerer online nettverksbygging med fysisk nettverksbygging ved å tilby et unikt nettsetd for hver trådløse café.
Storopprydding innen musikkopphavsrett

Fremdeles blir nye innovative musikktjenester lansert i USA lenge før de kommer til enkelte europeiske land. En viktig årsak til dette er utvilsomt at disse tjenestene må gjennom en jungel av forskjellige regelverk og opphavsretter for å komme inn på det europeiske markedet.

Nå ønsker EU-kommisjonen å gjøre noe med dette. De vil innføre et felles regelverk for musikk solgt på nett, melder computerworld.dk. Dette skal bidra til at nye tjenester raskt skal kunne spre seg til alle de 25 medlemslandene.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket