31. mars 2011

YouTube - ekstraverktøy

Stupeflix Video Maker
Tell a story with your digital content. Mix pictures, videos, maps, text, music and watch Stupeflix produce a stunning video in a few seconds. It's fast, easy, and free to ...

GoAnimate
GoAnimate is a fun app that lets you make animated videos, for free, in just 10 minutes, without having to draw. You can even create your own cast of characters. There ar...

Xtranormal Movie Maker
Xtranormal lets you to turn anything you type into a fully-animated CG movie. Set up your scene, type in your script, and animate it instantly. Easily share something funny...

YouTube - Create

Pressens giljotin

Det at en person blir redusert til det man er anklaget for er en skummel ting for et menneske, sa filosof og PFU-medlem Henrik Syse for fire år siden. Han snakket om Gerd-Liv Valla og Tore Tønne. Han kunne like gjerne snakket om Trond Birkedal.

Mediekjøret mot Birkedal startet da han ble siktet for uanstendig adferd etter straffelovens § 201. Strafferammen er bøter eller fengsel inntil ett år. Handlingen er ingen bagatell, men det er heller ingen grov forbrytelse i strafferettslig forstand.

For Birkedal spiller nok lengden på en eventuell straffedom marginal rolle akkurat nå. Rettsstatens sanksjonsmuligheter blekner nemlig i forhold til karakterdrapet han har blitt utsatt for i pressen.

Kilde: bt.no

30. mars 2011

-Åpner for betaling inne i Android-apper

Google lanserte i dag at Android Market In-app Billing nå er tilgjengelig både for utviklere og brukere. I praksis betyr dette at utviklere kan tilby salg av varer fra innsiden av sine applikasjoner, mens betalingen håndteres via Android Market. Det vil være mulig for applikasjonsutviklerne å tilby virtuelle varer gjennom applikasjonene, for eksempel nye brett eller baner i et spill eller musikkfiler.

I kunngjøringen nevner Google flere applikasjoner som allerede har støtte for In-app Billing.

Kilde: digi.no : Bedriftsteknologi

29. mars 2011

- Basefarm tok livet av Blink

Fredrik Kristiansen sto bak nettjenesten Blink for Dagbladet. Blink var landets ledende sosiale nettjeneste da han våren 2006 hoppet over til VG og skapte konkurrenten Nettby.

- I 2005 besluttet ledelsen i Dagbladet et nytt mål. Blink skulle takle opptil 50.000 påloggede og utfordringen ble gitt til Basefarm. Arbeidet resultaterte i en anbefaling fra Basefarm om å gå fra fra Mysql til Oracle i 2006, sier Kristiansen.

Ved lansering på ny databasemotor falt kapasiteten umiddelbart fra 18.000 til 15.000 pålogget, ifølge Kristiansen.

Kilde: digi.no : Bedriftsteknologi

28. mars 2011

Slik lurte de piratene

Elektronikaprosjektet Ugress er en av artistene som har et godt forhold til digital distribusjon. I over ti år har Gisle Martens Meyer, artisten bak Ugress, gjort musikken sin lett tilgjengelig digitalt både på egne nettsider og gjennom nedlastingstjenester og tjenester som Spotify. Nå er Spotify hans største inntektskilde.

– For et års tid siden tok streaming igjen nedlasting for min del. Jeg tror det skyldes delvis at jeg er en nisjeartist og delvis at jeg er villig til å prøve nye ting, sier Meyer til Dagensit.no.

Han sier at nedlasting gir en relativt høy inntekt rett etter en albumlansering, mens streaming gir en mer løpende inntekt. Han påpeker at de langsiktige inntektene som skapes av streaming innenfor en rimelig tidsramme går opp i opp med de kortsiktige inntektene fra nedlasting av et nytt album.

Kilde: DN.no

27. mars 2011

E-boksalget eksploderer

Kanskje ikke så utbredt i Norge. Men i USA ser du folk i alle samfunnslag lese elektronisk. På t-banen, på flyet, på bussen og på tannlegekontoret. Dette reflekteres også i salget av e-bøker. I januar økte salget av slike bøker ifølge den amerikanske forlagsorganisasjonen Association of American Publishers (AAP) med svimlende 115,8 prosent i forhold til samme måned i fjor. Det betød en månedlig omsetning på 69,9 millioner dollar - tilsvarende 387 millioner norske kroner.

Til sammenligning solgte tradisjonelle pocketbøker på papir for bare litt over halvparten - 39 millioner dollar (216 millioner kroner). Det betyr en nedgang på over 30 prosent sammenlignet med fjorårets januarsalg. Og salget av innbundne bøker sank med 11,3 prosent fra et allerede lavt nivå.

Kilde: ITavisen

EU rammet av massive nettangrep

- Internett er blitt den nye frontlinjen. Nettspionasje og netterror er i ferd med å spille en like stor rolle som nettkriminalitet. Den vil hente ut alle fordelene internett har med å være enkel og billig i bruk, vanskelig å observere og med lav risiko for å bli tatt. Dette er den nye frontlinjen, skriver Rik Ferguson, sikkerhetsevangelist hos Trend Micro, i en bloggartikkel.

Kilde: Computerworld

24. mars 2011

Platebransjen bruker kanon for å skyte seg selv i foten

Platebransjen er opphavsrettens største fiende. De gjør stadig sitt ytterste for å sørge for at media, politikere og folk flest mister det de måtte ha igjen av respekt for opphavsretten. Nå har de virkelig rigget seg til med grovt skyts for å skyte seg selv i foten: I USA har defremmet et krav mot LimeWire på 75 billioner dollar: 75.000.000.000.000 dollar
/../
Vi kan le av det. Hadde dette vært det eneste tilfellet hvor denne bransjen hadde dummet seg ut, kunne vi tatt det med et skjevt smil. Men musikkbransjen, sammen med filmbransjen, fremmer det ene meningsløse kravet etter det andre, enten det er å kreve at man må ha samtykke for å lenke, at UiO skal måtte betale TONO-avgift for at jeg har internetttilgang og lydkort på min kontor-PC og altså absurde krav. At sviktende salg kanskje skyldes at deres produkter ganske enkelt ikke er interessante nok og at de konkurrerer med mye annet som vil ha folks oppmerksomhet, vil de ikke innse. Det er mer grunn til å gråte enn til å le.

Kilde: Olav Torvunds blogg

Google bøtelagt for datasniffing

Den franske nasjonalkommisjonen for it og frihet (CNIL) har pålagt Google å betale en bot på 100.000 euro, nærmere 800.000 kroner for å ha samlet inn personlig informasjon fra trådløse nettverk i Frankrike i forbindelse med karttjenesten Street View, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Street View-bilene kjører rundt og tar panoramiske bilder og 3D-skanninger av bygninger, og assosierer bildene med presise gps-koordinater. Men Google har samtidig fanget opp og lagret sensitive personopplysninger fra trådløse nettverk, kom det fram etter en undersøkelse gjort av tyske datatilsynsmyndigheter i april i fjor.

Kilde: Computerworld

18. mars 2011

Hvordan Datalagringsdirektivet vil påvirke kildevernet

Hva betyr Datalagringsdirektivet (DLD) for journalister, redaktører og kilder? Stortinget skal behandle DLD den 5. april. Presseorganisasjonene har stilt deg kritisk til hva direktivet bli bety for kildevernet.

Hør blant annet NRK-advokat Jon Wessel-Aas og Redaktørforeningens Arne Jensen om hvordan et slikt direktiv vil påvirke journalisters hverdag, og hva vi har sett av eksempeler rundt dette fra land der det er innført på neste NONA-møte, onsdag 23. mars.

Betyr det, som Guardians teknologiredakør skrev etter at direktivet ble innført i England, at journalister må gå tilbake til penn og papir som viktigste arbeidsverktøy for å beskytte kildene sine, eller er journalister allerede så forsiktige med å etterlate elektroniske spor at direktivet ikke vil utgjøre noen reell forskjell? Hvordan kan vi best verne kildene våre?

Tid: Onsdag 23/3 kl 17:00

Sted: Litteraturhuset i Oslo, seminarrom Nedjma (3. etasje).

Se Facebook-event her

Kilde: Netthoder

– Google tester mobilbetaling

Google er snart i gang med å teste ut mobilbetaling i butikker i New York og San Francisco sammen med selskapet VeriFone, ifølge bloomberg.com. Vi snakker om Near-Field Communication-teknologien (NFC), som blant annet Samsungs nye Google-brandede telefon Nexus S støtter.

Her til lands er det Telenor som har eksperimentert mest med NFC-teknologien, blant annet gjennom et pilotprosjekt sammen med busselskapet Cominor i Tromsø.

Kilde: Mobilen.no

16. mars 2011

EU varsler strammere personvern

EUs justiskommissær Viviane Reding skiserte prinsippene som skal legges til grunn for EUs reviderte personvernlov. Hun regner med å ha et utkast klart i løpet av sommeren. Endelig behandling i kommisjonen, EU-parlamentet og ministerrådet kan ta rundt et år.

Manuskriptet til talen er lagt ut på nett:Your data, your rights: Safeguarding your privacy in a connected world. Det går fram av tittelen av lovrevisjonen først og fremst er motivert av hvordan nettets utvikling påvirker personvernet.

Det viktigste poenget i Redings tale var en klar understreking av at lover som regulerer EU-borgeres personvern, skal gjelde – og håndheves – uavhengig av hvem som lagrer personopplysningene, hvordan de lagres, og hvor de lagres.
Kilde: digi.no : Juss & samfunn

11. mars 2011

Nok Høyre-folk stemte nei til å velte datalagring

VG Nett vet at det var 11 representanter som gikk mot forslaget som ble vedtatt i et gruppemøte i Høyre, og presentert av partileder Erna Solberg på Stortinget onsdag kveld. Det har vi fått bekreftet fra flere hold. Det betyr at dersom Høyre-gruppa blir fristilt er det nok folk til å stoppe innføringen av EUs datalagringsdirektiv.

Twitter går debatten heftig, og flere Høyre-medlemmer truer med utmeldelse.

Høyres facebookside er det mange som onsdag kveld uttrykker sin skuffelse og mistillit til partiet.

Kilde: VG Nett

9. mars 2011

Opera tar app-bølgen

Det norske it-selskapet Opera Software åpner i dag sin app-butikk sammen med Appia, verdens største markedsplass for apper for mobiltelefoner som kan brukes på forskjellige operativsystemer.

Den nye butikken har en egen hurtigtast på Operas mobilnettlesere og gir derfor 100 millioner brukere umiddelbar tilgang til apper for mobiltelefoner med operativsystem fra Java, Symbian, Blackberry og Android. Det betyr at alt utenom apper til Apples iPhone blir tilgjengelig for kundene.

Opera Mobile Store tilbyr både gratis-apper og apper man betaler for. Brukerne vil få opp en skreddersydd katalog tilpasset deres egne telefon når de går inn i butikken, skriver Opera Software i en pressemelding.

Kilde: DN.no

4. mars 2011

Predictions for Journalism 2011


To close out 2010, we asked some of the smartest people we know to predict what 2011 will bring for the future of journalism.

Dec. 13, 2010: What will 2011 bring for journalism? Clay Shirky predicts widespread disruptions for syndication

Dec. 13, 2010: The great paywall debate: Will The New York Times’ new model work?

Dec. 13, 2010: Steven Brill: 2011 will bring ebook battles, paywall successes, and a new model for long-form articles

Dec. 14, 2010: Better curation on Twitter, pushback against anonymity, and more new startups: Predictions for 2011

Dec. 14, 2010: Smartphone growth, Murdoch’s Daily, and journalism for the poor: Predictions for mobile news in 2011

Dec. 15, 2010: In-car app stores, success for Xinhua, and more social media: Predictions for journalism in 2011

Dec. 15, 2010: Coming soon to journalism: Matt Thompson sees the “Speakularity” and universal instant transcription

Dec. 15, 2010: Dave Winer: There’s no good place for a new Maginot Line for the news

Dec. 16, 2010: Jonathan Stray: In 2011, news orgs will finally start to move past the borders of their own content

Dec. 16, 2010: Gawker copycats, luxurious print, more robots, and a new blogging golden age: Predictions for 2011

Dec. 17, 2010: DDoS attacks on the U.S. media, Twitter history searching, and a big blog deal: More predictions for 2011

Dec. 17, 2010: Jason Fry: A blow to content farms, Facebook’s continued growth, and the continued pull of the open web

Dec. 20, 2010: Maybe not much will change at all: 2011 journalism predictions from Malik, Gillmor, Golis, Grimm, more

Dec. 20, 2010: Scott Karp: Clay Shirky’s right that syndication’s getting disrupted — but not in the ways he thinks it is

Dec. 21, 2010: Tablet-only, mobile-first: News orgs native to new platforms coming soon

Dec. 21, 2010: Jennifer 8. Lee on raw data, APIs, and the growth of “Little Brother”

Dec. 22, 2010: Amy Webb: The IPv4 problem, geofencing, and lots of hyperlocal

Dec. 22, 2010: Keeping Martin honest: Checking on Langeveld’s predictions for 2010

Dec. 22, 2010: Martin Langeveld: Predicting more digital convergence and an AP clearinghouse, coming in 2011

Dec. 22, 2010: Vox populi: What Lab readers think journalism can expect in 2011

Jan. 10: The year ahead in narrative: Little piggies, extraterrestrial life, and how we’ll tell each other stories in 2011

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket