30. november 2011

- Facebook er verdt 600 milliarder

Facebook vurderer å hente inn 10 milliarder dollar når selskapet etter planen går på børs mellom april og juni 2012. Det skriver The Wall Street Journal.

Facebook verdsettes til 100 milliarder dollar, noe som tilsvarer nærmere 600 milliarder Det er imidlertid stor usikkerhet rundt både børsnoteringen og verdsettelsen av selskapet. Ifølge SharesPost Inc, som håndterer handel i private selskaper, er verdien av Facebook nå rundt 66 milliarder dollar.

Analytikere spår nå at Facebook vil fremskynde børsnoteringen for å sikre seg penger før en ny dot.com-smell, skriver Bloomberg.com.

Kilde: Propaganda

29. november 2011

EU-domstolen sier nei til piratfilter

EU-domstolen har nylig slått fast at nettleverandører ikke kan tvinges til å installere filtere for å hindre ulovlig fildeling.

Saken har sitt utspring i en dom i det belgiske rettssystemet, hvor en belgisk nettleverandør ble pålagt å hindre ulovlig fildeling i sine nett. Dommen ble anket til EU-domstolen, hvor den nå er avgjort i favør av nettleverandøren.

Det er mange gode grunner for at nettleverandørene skal holde seg unna innholdet i kundenes nettrafikk. Et slikt filter ville bety at nettleverandøren måtte overvåke all nettrafikk, med de konsekvenser det ville få for kundenes personvern og ytringsfrihet.

En slik form for massiv kontroll ville medføre at all trafikk måtte analyseres og knyttes opp mot personlig data, slik som ip-adressen. Det er også store sjanser for at et slikt filter ville blokker helt lovlig innhold.

Kilde: Forbrukerrådet - frdigi

21. november 2011

Avviser annonsekrise i pressen

Riksavisene mistet seks prosent av omsetningen i tredje kvartal. Det kommer blant annet som følge av lavere investeringer fra mediebyråene. Når opplaget faller, øker rabattene til annonsørene og dermed faller omsetningen fra byråene.

Den nest største reklamekanalen i Norge er ifølge IRM internett. Så langt i år har omsetningen økt med 11,9 prosent til 24,4 prosent av markedet og nettet trekker inn én av fire reklamekroner. Det er en hel del mer enn "vinneren" til Mediebarometeret, TV. Kanalen står for 16,4 prosent av reklameomsetningen, en økning på 14 prosent fra samme tid i fjor.

I tredje kvartal isolert ble det omsatt reklame 4,194 milliarder kroner i Nore. Det er en vekst på 4,5 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Veksten for året som helhet er på drøye fem prosent.

Kilde: Journalisten.no

20. november 2011

Om fylkespolitikere, NDLA og NLL

Fylkestinget i Akershus vedtok for noen dager siden å avslutte sin deltagelse i "spleiselaget" NDLA etter dette skoleåret. Debatten (finnes her: http://akershus.exss.no/bruker/pages/archive.aspx) var skuffende kort og overfladisk, og jeg synes argumentasjonen røper en påfallende mangel på innsikt og refleksjon. Man kunne nesten mistenke at noen av dem jobber i forlagsbransjen, skulle man dømme ut fra formuleringene. Det er bare representanten fra AP som viser evne og lyst til å legge an et noe videre perspektiv.

Kilde: tankefuLL

13. november 2011

Takk for alt, mobil-Flash

Da Android-telefonene dukket opp med Flash-støtte ga det Google et lite fortrinn. Men Apple sto på sitt og nektet å implementere det. Mange mente det hadde å gjøre med Steve Jobs' gamle uvennskap med Adobe-konsernet.

I dag avslører Zdnet at gleden blir kortvarig også for Android-eiere. Ifølge nyhetstjenesten skal Adobe straks offentliggjøre følgende:

"Vårt framtidige arbeid med Flash på mobile enheter vil være fokusert på å la Flash-utviklere tilpasse programmer med Adobe AIR for alle de viktige app-butikkene. Vi vil ikke lenger lage den mobile Flash-spilleren for nye nettlesere, operativsystemer eller enheter. (...) Vi vil fortsette å støtte de nåværende Android- og Playbook-konfigurasjonene med kritiske bugfikser og sikkerhetsoppdateringer."

Kilde: Computerworld

1. november 2011

Har store planer for Kinect

Kinect-sensoren til Xbox 360 kom i salg i passelig tid før jul i fjor, og det tok ikke mange ukene før salget slo flere rekorder. Folk gikk mann av huse for å slå kloa i neste generasjon spillutstyr.

Ifølge en artikkel i Financial Times, utvikles det for tiden hundrevis av programmer til den billige bevegelsessensoren. Microsoft har satt i gang et pilotprosjekt i samarbeid med over 200 selskaper fra 25 forskjellige bransjer. Alt fra helse og skolevesen, til bilindustrien er involvert i prosjektet. Blant annet har Toyota laget et virtuelt utstillingslokale, mens et annet program lar leger bla gjennom jorunaler ved å flytte ting på pc-skjermen kun ved hjelp av håndbevegelser i løse lufta.

Kilde: PCworld
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket