26. mars 2012

Jobbsøkere må oppgi Facebook-passord

I forrige uke rettet Associated Press et søkelysmot et nytt fenomen innen amerikansk arbeidsliv: Arbeidsgivere som krever innsyn i jobbsøkeres private Facebook-kontoer.

Det vises til eksempler fra privat og offentlig sektor. Praksisen forsvares særlig av instanser innen politi og fengselsvesen. De oppgir et behov for å kunne granske mulige forbindelser til tvilsomme miljøer, og hevder at man får vite mer om en person gjennom Facebook enn gjennom dybdeintervjuer av nære venner.

MSNBC avslører at høyskoler og universiteter i USA rutinemessig krever at en trener eller en inspektør får vennestatus hos alle på institusjonens ulike idrettslag.
Kilde: Digi.no

Streaming overgår fysiske plater for første gang

Vi streamer film og musikk som aldri før og trenden ser ut til bare å øke. En ny undersøkelse fra analyseselskapet IHS Screen Digest beregner at antall kjøp og leie via streaming i USA alene vil overgå fysiske medier som DVD og Blu-ray med over én milliard i 2012.

Bruken av streaming får seg et enormt hopp mellom 2011 og 2012. I fjor var streamingnivået på 1,4 milliarder kjøp eller utleier, mens det i år er ventet å nå hele 3,4 milliarder.

Til sammenlikning synker DVD- og Blu-ray-markedet sakte, men sikkert. I 2012 er det ventet at det skal bli kjøpt og leid 2,5 milliarder fysiske enheter i USA – altså én milliard færre enn streaming.

Kilde: Hardware.no

En varslet katastrofe

Midt i mars klarte Teknisk Ukeblad å få tak en hemmeligstemplet rapport. De meldte at Altinn hadde store potensielle problemer. Knapt var artikkelen publisert før det smalt. Smellet har fått betegnelsen Kenneth.

Alle som prøvde å sjekke inn for å se på sin skatteavregning fikk dataene til Kenneth i 17 minutter før Altinn ble stengt tirsdag 20. mars klokken 18.34.

Da hadde Nærings og Handelsdepartementet (NHD) sittet på rapporten fra Det Norske Veritas (DNV) siden begynnelsen av oktober 2011. Rapporten var umiddelbart blitt hemmeligstemplet. Etter problemene gikk det bare noen dager før NHD friga rapporten fra DNV.

Kilde: Computerworld

22. mars 2012

Utsetter Datalagringsdirektivet

Onsdag ettermiddag orienterte Justisdepartementet Stortinget om at reglene for datalagringsdirektivet blir utsatt. Årsaken er at man ikke rekker å få klar en modell for kostnadsfordeling innen 1. juli, datoen som er satt for at direktivet skal tre i kraft.

– Departementene tar sikte på å sende lovforslag om kostnadsfordelingsmode på høring i løpet av sommeren 2012. Det vil ikke være mulig å få på plass regler for kostnadsfordeling innen 1.juli 2012 og ikrafttredelsestidspunktet for reglene om datalagring vil derfor bli forskjøvet, skriver samferdselsdepartementet i et høringsbrev som ble offentliggjort torsdag.

Kilde: Digi.no

15. mars 2012

Google planlegger stor ombygging av søkemotoren

Google skal slippe en ny versjon av sin berømte søkemotor i nærstående fremtid. Den nye utgaven inneholder en rekke endringer som beskrives som de mest dramatiske noensinne i tjenestens historie.

Søkemotoren vil nemlig levere mer enn bare en liste over lenker. Den skal blant annet presentere fakta og direkte svar på søkeforespørsler øverst på resultatsiden. Dermed blir det også endringer av hvordan nettsider blir vektlagt og plassert blant resultatene.

Google erstatter ikke sitt nåværende nøkkelordbaserte system, men satser på å utvide det med det som kalles "semantisk søkning". Dette innebærer at tjenesten forsøker å analysere betydningen av søkeordene du bruker.

Kilde: Hardware.no

13. mars 2012

Dette vil Telenor blokkere

Selv midt på natten, da folk flest sover, er signaleringen fra smartmobilene aldri mindre enn rundt halvparten av trafikktoppene på dagtid. Det er de dataintensive mobilapplikasjonene som kjører i bakgrunnen, med mange spørringer mot mobilnettet, som ifølge Telenor er årsaken.

Gjennom tett samarbeid med bransjeorganet GSM Association (GSMA) vil Telenor anmode app-utviklere om å begrense seg. Et eget prosjekt kalt Smarter Apps for Smarter Phones er opprettet for å oppfordre til «nettverksvennlig» programvare og for å rette søkelyset på problemet. De har utgitt en veiledning (pdf) til app-utviklere.

Kilde: Digi.no

5. mars 2012

Åpen trusselvurdering

Fokus 2012 retter oppmerksomheten mot noen geografiske og tematiske områder som E-tjenesten mener er av særlig betydning for norske beslutningstagere og norsk opinion.

På denne måten ønsker E-tjenesten også å presentere seg og sitt arbeid overfor et bredere publikum og samtidig bidra til en informert debatt om hva som påvirker nordmenns sikkerhet.

Etterretningsarbeidets karakter legger sterke begrensninger på muligheten til åpenhet, men E-tjenesten har samme mål og forholder seg til de samme realiteter som Forsvaret for øvrig. Fokus 2012 er Etterretningstjenestens beskrivelse av trekk i bildet som berører oss.

Les rapporten her

Kilde: Forsvaret.no

2. mars 2012

Aftenposten og bokbransjen

Hva er det Aftenposten vil med sin dekning av bokbransjen? To nylig gjennomførte, uavhengige utredninger om bransjen konkluderer med at den norske bokpolitikken fungerer utmerket og at bransjen leverer på kvalitet, bredde, tilgjengelighet og leselyst. Aftenposten fortier de positive hovedkonklusjonene i begge rapporter og fortsetter å svartmale og feilinformere.

Boklaben

A-pressens kjøp av Edda Media er i strid med regionale eierskapsbegrensninger

Medietilsynet har vurdert om A-pressens kjøp av Edda Media strider mot de nasjonale og regionale eierskapsgrensene i medieeierskapsloven og legger i den forbindelse fram et høringsnotat.

– Vi sender nå notatet ut på høring og vi har vurdert om kjøpet strider mot de nasjonale og regionale eierskapsgrensene i medieeierskapsloven. Vår foreløpige vurdering er at kjøpet strider mot de regionale, men ikke de nasjonale grensene, sier Tom Thoresen, direktør for Medietilsynet.

Medietilsynet har i høringsnotatet foreløpig kommet til at A-pressen etter oppkjøpet av Edda Media får en betydelig eierstilling i medieregionene øst og vest for Oslofjorden. A-pressen vil da eie 14 av 17 aviser i medieregionen Østviken, og 23 av 29 aviser i medieregionen Vestviken, det tilsvarer henholdsvis 87,6 og 73,6 prosent av avisopplaget i regionene. Etter medieeierskapsloven vil det foreligge en betydelig eierstilling regionalt ved en kontroll av 60 prosent eller mer av det totale avisopplaget i regionen.

I tillegg har Medietilsynet foreløpig vurdert det slik at oppkjøpet strider mot formålet i medieeierskapsloven.

Tjener millioner på Wordfeud

- Wordfeud vokser fortsatt, men det som er genialt med å ha en app med reklame, er at den fortsetter å tjene penger når den brukes, selv om det ikke er mange nye nedlastinger, sier Bertheussen til Dagens Næringsliv. Han får utbetalt i snitt omtrent 2,70 kroner per tusen reklamevisninger.

Med 35 millioner visninger daglig gir det nesten 100.000 kroner i inntekter daglig. Det blir 36,5 millioner kroner på et år, dersom spillerne bevarer interessen i samme grad.

Kilde: DN.no

Twitter selger gamle Tweets

Twitter har nå alliert seg med Datashift, som får tilgang til Twitters arkiver tilbake til januar 2010. Disse meldingene skal legges i en skybasert tjeneste, der andre selskaper kan betale for tilgang. Twitter får en del av inntektene.

- Twitter har virkelig blitt en utrolig verdifull informasjonskilde. Det er en flodbølge av selskaper som ønsker å dra mer nytte av det, sier toppsjef i Datashift, Rob Bailey til CNN.

Kilde: DN.no

1. mars 2012

Rapport om identitetstyver

Rapporten Identitetstyveri fra SIFO viser at mange nordmenn har blitt offer for id-tyveri, og opplevd at det er opprettet lån og kreditt eller kjøpt varer og tjenester i deres navn.

Rapporten er basert på en årlig undersøkelse i regi av SIFO. Årets undersøkelse ble gjennomført av TNS Gallup. Undersøkelsen antyder at nordmenn er altfor tillitsfulle og generelt dårlige til å beskytte personlige opplysninger.

Kilde: Computerworld
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket