30. januar 2013

Slik skal norske nettpirater tas

Kulturdepartementet ønsker å la private selskaper bistå i jakten på nettpirater. Departementet jobber med å endre åndsverkloven, og foreslår å gi private aktører retten til å samle inn IP-adresser, og å la disse kreve å få vite hvem som sitter bak adressene. I tillegg vil de utestenge nettsider som inneholder opphavsbeskyttet materiale fra Norge.

Gisle Hannemyr, lektor ved Universitetet i Norge, forteller at lovforslaget som springer ut av denne høringen kan komme for Stortinget neste uke.

– Vanligvis velorienterte kilder sier at det vil komme et forslag for Stortinget neste uke, om endringer i åndsverksloven, forteller Gisle Hannemyr.

Kilde: Hardware.no

26. januar 2013

Facebook vil spore deg på alle maskiner

Det Facebook vil gjøre er å bytte ut Cookies med noe de kaller for Optimized CPM, eller bare OCPM. CPM er et begrep innen annonsering og pris, og står for cost per mille(tusen). En liten kodesnutt på de ulike annonsørenes nettsider vil sende en melding tilbake til Facebooks servere så snart en bruker gjør en ønsket handling, dette gjøres uten cookies og lenkes direkte til brukerprofilen din.

Det som gjør det hele så briljant, eller skummelt, er at Facebook vet at brukerne sjelden logger seg ut etter et besøk. Bare tenk på det, hvor ofte logger du deg egentlig ut etter et besøk på Facebook?

Kilde: Hardware.no

24. januar 2013

Google Apps i svensk offentlig forvaltning

Sverige har utpekt hvem som får levere til landets første storsatsing på nettskyen i offentlig forvaltning. Rammeavtalene gjelder svenske myndigheter, både på statlig, fylkeskommunalt og kommunalt plan. De omfatter grunnleggende kontorpakke, epost, kalender, adressebok, samt verktøy for regneark og presentasjoner, alt sammen kjørt i nettleseren.

- Dessverre var det bare fire som klarte de obligatoriske kravene, slik at noen evaluering [av de andre] skytjenestene aldri ble aktuelt, opplyser Statens inköpscentral i en pressemelding.

Kilde: Digi.no

23. januar 2013

Vil ikke ha Digipost

Komme-Norges mektige organisasjon KS har kastet seg inn i kampen om digitale postkasser. I et høringssvar til fornyingsdepartementet går organisasjonen hardt ut mot beslutningen om å åpne opp for konkurranse fra tilbydere som Postens Digipost og danske e-Boks om å levere digitale dokumenter fra det offentlige til innbyggerne.

Nå mener KS at anbudskonkurransen regjeringen har åpnet for, bør utsettes. Kostnadene, sikkerheten og en rekke andre forhold er ikke utredet godt nok, er gjennomgangsmelodien. Dessuten ser ikke KS verdien av å bruke noe annet enn Altinn sin meldingstjeneste, som allerede er betalt av staten, fremfor å benytte seg av private leverandører.

Kilde: Digi.no

Google topper høye forventninger

Antallet betalte annonse-klikk på Google og andre Google-eide nettsider økte med 24 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal ifjor. Samtidig falt kostnad per klikk, som viser hvor mye annonsørene betaler per klikk, med seks prosent. Dette er femte kvartal på rad med nedgang i annonseinntektene per klikk for Google.

Mobilvirksomheten Motorola Mobile, som Google kjøpte i mai ifjor, fikk et underskudd på 353 millioner dollar i kvartalet. Toppsjef Larry Page ser imidlertid positivt på utsiktene for mobilvirksomheten.

- I dagens flerskjermsverden er vi stilt overfor enorme muligheter som et teknologiselskap som retter oppmerksomheten mot brukeropplevelsen, sier Page.

Kilde: DN.no

21. januar 2013

Enden nær for Atari?

Atari har vært et kjent navn siden spillbransjens spede barndom, men de siste årene har selskapet slitt med store økonomiske problemer.

Etter en nedgang på hele 34 prosent i fjor har den amerikanske avdelingen nå slått seg selv konkurs, i et forsøk på å redde selskapet gjennom den såkalte Chapter 11-ordningen i amerikansk konkurslov. Det skriver L.A. Times.

Kilde: Gamereactor Norge

Vil kvitte seg med passord

Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste jobber Google med løsninger som skal gjøre en slutt på behovet for brukernavn og passord for nettjenester, og tror fremtiden ligger i maskinvare.

Selskapet forsker på maskinvare som skal fungere som en universalnøkkel for nettjenester, og ser på flere muligheter som en smartring du har på fingeren, en kryptografisk minnepinne eller en egen chip i smartmobilen.

Tanken bak det hele er å stikke kjepper i hjulene for e-skurker som bruker stjålet informasjon for å få tilgang til kontoer og tjenester på nett. Med en fysisk sikkerhetsenhet vil det bli mye vanskeligere, mener selskapet.

Kilde: Computerworld

14. januar 2013

Advarer mot internettsensur i Norge

I løpet av januar presenterer regjeringen sine nye tiltak mot ulovlig fildeling på nett. Det er ventet at de vil gå inn for endringer i åndsverkloven som gjør at nordmenn blir stengt ute fra fildelingsnettsteder som «The Pirate Bay».

– Et av de store fortrinnene ved internett er den gjennomgående åpenheten. Det bekymrer oss dersom myndighetene er villige til å innskrenke denne, sier direktør Tore Tennøe i Teknologirådet.

– Hvis tiltakene blir slik de har vært skissert, vil det være et skritt i retning av en mer hardhendt kontroll. Det er noe vi er vant til å se i land som vi ikke liker å sammenlikne oss med. Tenk deg for eksempel et nettsted med mye forskjellig innhold, slik som Youtube. Dersom noe av innholdet er i strid med åndsverkloven, skal man da ta ned hele nettstedet? spør Tennøe.

Musikk- og filmbransjen gikk i 2009 rettens vei i forsøk på å tvinge Telenor til å sperre tilgangen til «The Pirate Bay», men tapte i to rettsinstanser.

Med den planlagte lovendringen blir slik blokkering fastsatt i åndsverkloven, og nettleverandørene blir nødt til å stenge tilgangen til fildelingsnettsteder for sine kunder.

Kilde: NRK

8. januar 2013

Ønsker seg Google-betaling

Før jul annonserte Tysklands forbundskansler Angela Merkel at hun stiller seg bak den tyske dagspressens krav om at Google må betale for lenking til artikler. Det foreslås en ny lov som utvider opphavsretten og gir mediebedriftene rett til å kreve lisensavgifter av søkemotorene, skriver svenske Journalisten.

Forslaget har ført til diskusjoner i flere europeiske land, og nå er den kommet til Norge. Administrerende direktør Randi S. Øgrey i MBL, er positiv til en debatt om hvorvidt det tyske lovforslaget også er aktuelt i Norge.

Kilde: Journalisten.no

7. januar 2013

Gamle "Google-knep" virker mot sin hensikt

I årevis har virksomheter som helt eller delvis lever av sine nettsteder vært opptatt av fagområdet søkemotoroptimalisering (SEO for «search engine optimization»), det vil si hvordan legge opp et nettsted slik at det rangeres så høyt som mulig på Googles trefflister.

Eksperter innen feltet har gitt veiledning i hvordan stikkord, lenker, sidestruktur og så videre kan legges opp med tanke på å få en høyere rangering enn nettstedet faktisk fortjener.

Denne innbringende virksomheten står nå for fall, skal en tro spesialistpressen. Årsaken er at Google de siste par årene har innført flere oppdateringer til sine rangeringsalgoritmer: Disse evner i stadig større grad å avsløre gamle knep, og straffe forsøk på manipulering.

Kilde: Digi.no
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket