22. juli 2013

Hemmelig rett har godkjent videre NSA-overvåkning

Edward Snowden avslørte det omfattende overvåkningsprogrammet Prism. Nå kan det se ut til innsatsen hans har båret noen slags frukter. I forbindelse med NSA-programmet har nemlig amerikanske myndigheter nå selv avslørt informasjon i forbindelse med NSA-programmet, som tidligere har vært holdt strengt hemmelig.

Opplysningen det er snakk om er at en topphemmelig rett nylig har fornyet autorisasjonen til å fortsette å samle inn telefondata, som et ledd i det samme overvåkningsprogrammet som ble avslørt av Snowden. Det skriver CNN.

Kilde: Hardware.no

19. juli 2013

IT-giganter trygler om å få fjernet munnkurven

NSA og PRISM har rystet en hel verden etter at Edward Snowden først avslørte det omfattende overvåkningsopplegget.

De store amerikanske IT-selskapene har hatt et mildt sagt ambivalent forhold til avsløringen, men nå går de unisont sammen for å markere en slags protest. I et skriv, som du kan se nederst i saken, ber giganter som Apple, Google, Microsoft, Twitter og Yahoo!, samt organisasjoner som Mozilla og Wikimedia, de amerikanske styresmaktene om å tillate økt åpenhet rundt hvilke dataforespørsler de mottar.

Antallet selskaper og organisasjoner teller 63 stykker til sammen, og ønsker altså mer transparens i emner som har med myndighetene å gjøre. I tillegg til å kunne informere om forespørsler de får fra den amerikanske staten, forlanger de å kunne publisere rapporter om nøyaktig hva slags data de må gi fra seg.

Kilde: Hardware.no

Mobil hodepine for Google

Google omsatte for 14,11 milliarder dollar i andre kvartal, opp 19 prosent fra samme tid i fjor. Bunnlinjen tynges imidlertid av fallende annonsepriser, samt verre tap på mobildivisjonen (Motorola) enn ventet.

Ikke ulikt utfordringene blant annet Intel og Microsoft står overfor, må faktisk også Google erkjenne at det hurtig fallende pc-markedet er en utfordring for dem.

For selv om kjernevirksomheten er en ganske annen, er folks dragning mot smarttelefoner og nettbrett belastende også for søkeselskapet. Med langt mindre skjermstørrelse er prisene for annonser servert til mobilbrukere allerede, ifølge Forbes, minst 40 prosent lavere enn tilsvarende på datamaskiner. Annonser utgjør nå 93 prosent av Googles omsetning.

Kilde: Akam.no

11. juli 2013

Microsoft omstrukturerer hele selskapet

At Microsoft planla store strukturelle endringer i selskapet har vært kjent en stund allerede, men nå er endelig katta ute av sekken.

Administrerende direktør Steve Ballmer har avslørt planene til den amerikanske IT-giganten, og omstillingene går skal ifølge Ballmer gjøre Microsoft bedre rustet til å innovere mer effektivt. Utviklingen av Windows for PC og nettbrett skjer i samme avdeling som utviklingen av systemet for mobiler og spillkonsoller.

Les hele memoet til Steve Ballmer hos AllThingsD.

Kilde: Hardware.no

Datalagringsdirektivet kan bli ulovlig i EU

Tirsdag holdt EU-domstolen i Luxembourg et rettsmøte om Datalagringsdirektivet. Det er første skritt på veien mot en dom. Domstolen skal vurdere direktivet opp mot EU-charter of Fundamental Rights, som blant annet skal sikre borgernes personvern og ytringsfrihet.

Det skriver den tyske avisen Die Zeit, som viser til at dommerne må avgjøre om inngrepene i borgernes rettigheter er større enn sikkerhetsnytten av direktivet. En eventuell annullering av direktivet kan også gjelde oss, fordi vi er med i EØS.

Stortinget vedtok direktivet våren 2011 til også å gjelde Norge. Stortingsvedtaket innebærer at alle norske tele-tilbydere skal lagre informasjon om hvem du har kontakt med på e-post og telefon, hvor du har det, og når du har det.I tillegg skal det registreres når og hvor du kobler deg på nettet, både via mobil og PC. Alt skal lagres i seks måneder. 

Direktivet skal etter planen innføres her til lands fra 1. januar 2015.

Kilde: Aftenposten
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket