19. februar 2008

OpenOffice vokser kraftig i Norge - IDG.no

OpenOffice vokser kraftig i Norge
"I 2003 registrerte vi 21.505 nedlastinger, i 2007 registrerte vi 292.066 nedlastinger (fra mars og ut året)", skriver stiftelsen i en pressemelding.

Det er ingen direkte sammenheng mellom antall brukere og antall nedlastinger, skriver de videre, men statistikken gir en god indikasjon på veksten i utbredelse av OpenOffice. Vanligvis laster en aktiv bruker ned ny versjon hver gang den kommer, noe som gir flere nedlastinger enn antall brukere. Men det er også mange som kopierer installasjonsfilene på en cd eller minnepenn og installere derfra eller via et lokalt nettverk. Det gir flere brukere enn antall nedlastinger.

Nynorsk-versjonen stod for 17 prosent av nedlastingene i 2003, og bare 10 prosent i 2007. Dette kan skyldes at OpenOffice først ble utbredt på Vestlandet, og i nynorsk-kommuner. Tallene for norske brukere som laster ned den engelske versjonen er ikke med i oversikten. Nedlastingsstatistikken gir derfor ikke noe nøyaktig bilde av hvor utbredt OpenOffice er blitt, men det gir en indikasjon.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket