11. januar 2008

Sikkerhetsekspert oppfordrer til �pne WLAN - digi.no

Sikkerhetsekspert oppfordrer til åpne WLAN
Trådløse nettverk i løpet av de siste fem årene blitt allemannseie. Dette er en naturlig utvikling etter at man har fått bredbånd og bærbar PC. Det har vært mye skriving om sikkerhetsproblematikken rundt de trådløse nettverkene, noe som har ført til at de fleste etter hvert har skrudd på de innebygde sikkerhetsløsningene, WEP eller WPA.

Men nå som alle har gjort dette, kommer den kjente sikkerhetseksperten Bruce Schneier med en oppsiktsvekkende opplysning. Han har på ingen måte tenkt å kryptere sitt eget, private WLAN. Tvert imot, han oppfordrer oss til å gjøre WLAN-et åpent for alle.

Dette kan høres helt vilt ut, med tanke på alt et åpen WLAN kan føre til. Dette inkluderer at kriminelle bruker det åpne nettverket enten til å få tilgang til brukerens egne datamaskiner, til å drive med ulovlig fildeling, å laste opp eller ned barneporno eller å begå andre lovbrudd.

Men Schneier tar for seg dette punkt for punkt i en kommentar som ble publisert av Wired i går. Han mener risikoen for at de nevnte problemene skal oppstå, er svært liten.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket