1. oktober 2008

Kunstig personvern - mobilen.no

Kunstig personvern

Datattilsynet, Kunst i offentlig rom og Rom for kunst på Oslo S inviterte i dag til åpningen av utstillingen Privatlivets Fred på Oslo S. Via kunstverk håper de å øke bevisstheten, og heve debatten om hvor overvåkede vi ønsker å være.

Oslo S var ikke uten grunn valgt ut som åsted for utstillingen. Dette er et av de stedene i Norge hvor flest mennesker passerer hver dag. Samtidig er det også et av Norges mest overvåkede områder. Via kameraene på området blir enhver bevegelse du gjør nøye registrert.

- Umberto Eco sa at det viktigste er ikke å snakke med de som vet de blir overvåket, det viktigste er å gjøre alle de andre bevisste på at de blir overvåket, sa informasjonsdirektør i Datatilsynet, Ove Skåra, da han i dag åpnet utstillingen.

Det er nettopp dette som også er formålet med de fire verkene som er utstilt. Blant annet henger det to store skjermer med øyne som tilsynelatende følger med på dine bevegelser i ankomsthallen. Via disse skal alle som går gjennom området bli klar over at de konstant blir sett.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket