28. august 2008

Dagens it - Kamp om frekvensene

Kamp om frekvensene
Når de gamle analoge TV-signalene omsider er slukket over hele landet i november neste år, blir det betydelig ledig plass i bakkenettet. NRK ønsker å bruke de ledige frekvensene til å sende Riks TV-kanaler i HD, men får hard kamp fra mobil- og databransjen.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas skriver i en høringsuttalelse til Samferdselsdepartementet at NRK frykter at de som har mulighet til å få inn HD-TV hos andre aktører vil flykte fra RiksTV, og at husstander i satellittskygge vil bli sittende igjen med bare NRK, melder Teknisk Ukeblad.

«Muligheten for kommersiell drift vil over tid kunne falle bort. Betal-TV-operatørene vil falle fra, og bakkenettets nedslagsfelt vil kunne bli avgrenset til nordmenn bosatt i satellittskygger. Med en slik utvikling vil en relativt stor befolkningsgruppe ikke kunne motta andre TV-kanaler enn NRKs», skriver Bjerkaas i høringsuttalelsen.

NRK advarer i høringen også om at de vil lide tungt økonomisk hvis NRK blir værende igjen alene til å dekke kostnadene av bakkenettet, og at dette kan medføre lisensøkning.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket