12. desember 2010

Fikk du napp på byen i helga?

Ettersom justisministeren ikke vil svare på noe som helst, og avfeier alt med sitt politiske tåkeprat, spør jeg deg isteden: Hvor var mobiltelefonen din natt til lørdag og natt til søndag?

Ettersom mobilen er med oss til enhver tid, trenger vi i praksis ikke å vite hvor du er. Det holder langt på vei å vite hvor mobilen din befinner seg.
/../
Som IT-journalist har jeg vært med hackere som brøt seg inn i en norsk bankinstitusjon (på oppdrag for å teste sikkerheten), jeg har sporet opp utenlandske piratjegere som etterforsket nordmenn i Norge (uten å informere politiet) og jeg har avslørt at PST ikke krypterte e-posten sin tidligere i vår. Jeg vet hva som kan gjøres, hvordan det gjøres og jeg har sett hvor skremmende det er.

På en måte bør vi kanskje være takknemlige for at politiet ikke skjønner hvor lett Datalagringsdirektivet kan misbrukes. Det viser at Norge har et seriøst politi som bare vil bruke direktivet til å oppklare kriminalitet. Problemet er ikke politiet, men at datatrafikken kommer til å komme på avveie.

Kilde: kultur - Dagbladet.no
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket