23. juni 2011

Mange utfordringer med nye toppdomener

ICANN kunngjorde denne uken at organisasjon vil åpne for langt flere generiske toppnivådomener enn de 22 som finnes i dag. I teorien kan alle selskaper og organisasjoner søke om å få bestyre et eller flere generiske toppnivådomener, men det er en del betingelser knyttet til ordningene som vil begrenset dette.

Likevel, ICANN regner med at det innen 2013 vil finnes flere hundre nye, generiske toppnivådomener. Tildelingen av domenenavn under hvert toppnivådomene vil bestyres av eieren av toppnivådomenet, og reglene og håndhevelsen disse vil kunne variere.

For mange aktører finnes det en markedsverdi i å tilby en nettadresse som ligger nær opp til adressen til kjente merkenavn. Dette kan gi mer besøk til nettstedet når de besøkende har forvekslet navnene eller begått en tastefeil i adressefeltet. I andre tilfeller har lokale aktører skyndet seg med å registrere nasjonale domenenavn basert på navnene til sterkt voksende, utenlandske aktører, som ennå ikke har fått sørget for merkevarebeskyttelse og domeneregistrering i alle land.

Kilde: digi.no : Juss & samfunn
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket