11. desember 2008

Slik skal Google revolusjonere alle nettlesere - digi.no : For utviklere

Slik skal Google revolusjonere alle nettlesere


Chrome inkluderer JavaScript-motoren V8 som skal gi en JavaScript-ytelse som er langt bedre enn de nettleserne som har blitt lansert til nå. Men nå ser det ut til at Google mener at JavaScript alene ikke er i stand til å gi den ytelsen som på mange måter er nødvendig for at en webapplikasjon skal føles like god som en applikasjon som kjøres lokalt.

En mulig løsning på dette er å overlate enkelte oppgaver til én av de nevne plugin-teknologiene, men Google pleier ikke å basere løsninger på teknologi som konkurrentene kontrollerer.

Av den grunn er Google nå godt i gang med å lage sin egen nettleserplugin. Denne skal være nettlesernøytral og kjøres på moderne x86-utgaver av Windows, Mac og Linux. Selskapet jobber med å støtte til andre prosessorarkitekturer, slik som ARM og PPC, noe som kan åpne for støtte også på blant annet mobiltelefoner og spillkonsoller.

Hensikten med den kommende plugin-en, som kalles Native Client (NaCl), er å gi webapplikasjonene langt bedre tilgang på regnekraften til prosessoren på klientsiden.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket