14. januar 2013

Advarer mot internettsensur i Norge

I løpet av januar presenterer regjeringen sine nye tiltak mot ulovlig fildeling på nett. Det er ventet at de vil gå inn for endringer i åndsverkloven som gjør at nordmenn blir stengt ute fra fildelingsnettsteder som «The Pirate Bay».

– Et av de store fortrinnene ved internett er den gjennomgående åpenheten. Det bekymrer oss dersom myndighetene er villige til å innskrenke denne, sier direktør Tore Tennøe i Teknologirådet.

– Hvis tiltakene blir slik de har vært skissert, vil det være et skritt i retning av en mer hardhendt kontroll. Det er noe vi er vant til å se i land som vi ikke liker å sammenlikne oss med. Tenk deg for eksempel et nettsted med mye forskjellig innhold, slik som Youtube. Dersom noe av innholdet er i strid med åndsverkloven, skal man da ta ned hele nettstedet? spør Tennøe.

Musikk- og filmbransjen gikk i 2009 rettens vei i forsøk på å tvinge Telenor til å sperre tilgangen til «The Pirate Bay», men tapte i to rettsinstanser.

Med den planlagte lovendringen blir slik blokkering fastsatt i åndsverkloven, og nettleverandørene blir nødt til å stenge tilgangen til fildelingsnettsteder for sine kunder.

Kilde: NRK
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket