23. juli 2014

- DAB innført av «gutteklubben Grei»

- Vi trenger en mye mer åpen drøfting av vår situasjon og av DAB-innføringen generelt. Å slukke FM-nettet i 2017, betyr døden for norsk lokalradio. I denne saken har de tre store fått alt de ba om: Hele systemet legges til rette for NRK, MTG og SBS, selskapene som blant annet eier P4 og Radio Norge. For å sette saken på spissen, kan man si at DAB i Norge blir innført av "gutteklubben Grei", Svein Larsen, nyvalgt styreleder i Norsk Lokalradioforbund.

Den tidligere Ap.-politikeren startet P4 i 1992. Sammen med daværende kringkastingssjef Einar Førde dro han året etter til BBC i Storbritannia, for å studere et nytt radioformat – kalt DAB.

- Teknologien virket spennende, så NRK og P4 gikk sammen om å starte forsøk med digitalradio. I dag ser vi at DAB fortsatt ikke kan erstatte FM. Internasjonalt går utviklingen i motsatt retning. For ikke lenge siden ble BBC, på ubestemt tid, pålagt å utsette sine planer om å slukke FM-nettet.

- At Stortinget har fattet et rent teknologisk vedtak, nemlig å tvinge hele landet over på DAB, er spesielt. På den annen side: De store aktørene vil jo ha det sånn.

Kilde: Aftenposten
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket