27. august 2007

Telenors mediemakt skremmer - teleavisen.no

Telenors mediemakt skremmer
Ukebrevet Mandag Morgen har snakket med en rekke fremtredende norske mediepolitikere. Konklusjonene er at det er et politisk stemningsskifte på gang overfor Telenor. Fra å ha blitt sett som den nasjonale leverandøren av teletjenester, blir selskapet i økende grad betraktet som en dominerende premissgiver i digitaliseringen av mediemarkedet.

- Da vi i sommer forsøkte å skaffe oss en oversikt over Telenors stilling i dette markedet, ble vi sjokkert. Vi så da klart at Telenor sitter på alle sider av bordet i norsk medielandskap. Dette skremmer meg, sier mediepolitisk talsmann i Frp, Ulf Erik Knudsen, til Mandag Morgen.

Venstres Trine Skei Grande deler Knudsens bekymring og er overbevist om at Telenor har vært svært bekvem med at politikerne i liten grad har hatt oversikt over selskapets reelle maktposisjon.

Stortingspolitikere fra Høyre, Venstre og KrF er bekymret over Telenors posisjon som både distributør og innholdsleverandør i Medie-Norge. Telenors posisjon er unik, sammenlignet med andre tidligere telemonopolister i Europa, skriver ukebrevet. Bare i Norge er det gamle televerket tungt inne på eiersiden på så mange medieplattformer.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket