4. juli 2007

Telenors utmelding av NIX truer din nett-hverdag
Sist helg trakk Telenor seg ut av Nix-samarbeidet som fordeler trafikk på nettet i Norge. Etter det har debatten rast. Telenor har over 50 prosent av bredbåndsmarkedet i Norge, og kritikerne hevder nå at de kan bestemme hvilke tjenester deres kunder nå skal få tilgang til.

Utviklingen vi er vitne til nå kan, muligens også på kort sikt, skape store problemer for forbrukerne, ifølge Torgeir Waterhouse, seniorrådgiver ved Forbrukerrådet.

- Det er selvsagt veldig uheldig at den største norske bredbåndsleverandøren trekker seg ut av NIX og samarbeidet det representerer. Det kan være starten på en mer tungvint og operatørstyrt netthverdag, sier han til Dagbladet.no.

I fjor la Høykom fram rapporten «Åpenhet og nøytralitet i bredbåndsnett», der Waterhouse bidrar med situasjonsanalyse fra forbrukernes ståsted.

I rapporten mener Forbrukerrådet blant annet at «nettnøytralitet dreier seg om hvorvidt forbrukeren eller bredbåndsleverandørene skal bestemme over forbrukerens nettbruk og om Internett fortsatt skal være en arena med mulighet for aktiv deltagelse, fremfor å bli redusert til en markedsplass for kjøp og salg».

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket