Minnet i Thinkfilm er på 20 bit. Det er utrolig lite, men mer enn nok for den jobben disse mikroprosessorene skal gjøre. Den skal holde et identifikasjonsnummer og eventuell tilleggsinformasjon, ikke hele musikkbiblioteket ditt.
Slike brikker, eller plastfilm som det egentlig er, kan printes ut på enorme plastruller. Kostnaden for hver mikroprosessor kan da klemmes ned til bare et par øre.
Selv om man bare kan lese fra brikkene vil logikken sørge for at grupper av minnebrikker kan kontaktes samtidig. Kapasiteten til minnebrikkene kan da settes sammen, noe som åpner for utrolig mange kombinasjoner av ID-nummer eller informasjon.
– Det neste steg etter at vi kan få skrevet til dette systemet, vil være å legge til komponenter på materielle som kan lese sensorer og lagre informasjon fra dem i minnet. Når vi vår den milesteinen vil vi kunne printe disse mikroprosessorene på nesten hva som helst, og i de beste tilfelle kunne rapportere. Dette er «Internet of Things» sier daglig leder hos Thin Film, Davor Sutija, til The Register.
Kilde: Hardware.no