9. september 2008

Klassekampen : Tar tempen p�bloggosf�ren

Tar tempen på bloggosfæren

For åtte år siden, lenge før blogging så smått begynte å bli et kjent fenomen, startet Jill Walker Rettberg sin egen blogg, «jill/txt». Nå utgir nettforskeren ved Universitetet i Bergen boka «Blogging» på Polity Press, en av overraskende få vitenskapelige bøker om emnet.

Blogging er nå et vesentlig fenomen i offentligheten. Bloggsøkemotoren Technorati følger ifølge deres siste rapport, utgitt for litt over et år siden, 70 millioner blogger. I tillegg skapes det cirka 120.000 blogger hver eneste dag.

Men utover dette har blogging blitt et mer og mer mainstreamfenomen som får mer og mer innflytelse i politikk og media. Bloggen brukes av alle slags folk til å kommunisere om alle slags temaer. Dette er et viktig trekk ved bloggforskning i dag, mener Rettberg:

- Jeg tror det er veldig lett for folk å tenke at blogging er én ting. Og det er jo ikke rart. Det er fryktelig nytt som massefenomen fortsatt, selv om mediet er over ti år gammelt. Bare for fire år siden var det fortsatt slik at de fleste ikke visste hva det var.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket