22. oktober 2009

- Utenkelig fra en norsk rettssak

Flere store norske medier har vist stills og levende bilder fra Tjostolv Molands åpenbart forvirrede opptreden i rettssalen i Kisangani i går. TV 2 Nyhetskanalen hadde livedekning og flere nettsteder hadde levende bilder fra rettssalen. I dag bruker flere av de store avisene bilder av Molands store følelsesmessige forandringer. Dagbladet bruker blant annet forsiden til bildene og tittelen «Se hvor syk han er».


«Onsdag rigget vi opp for direktesending fra retten. Selv om vi visste at Tjostolv Moland slet med åpenbare psykiske problemer. Vi satte et kamera mot ham, og gjorde det mulig for hjemmeredaksjonene (TV 2 Nyhetskanalen og tv2.no) å sende direkte fra retten. Litt sånn - «Se Tjostolv freake ut Live!"», skriver TV 2-reporter Fredrik Græsvik i sin blogg.

Han stiller samtidig spørsmålet om det er «etisk forsvarlig å vise direkte nærbilder av en mann som er i ferd med å miste grepet?»

Tekst 2 null beskriver og forklarer hvordan nettmedienes uttrykksformer blir til, hvordan de utbres og hvordan de brukes.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket