2. november 2008

Dagens it - Google skal redde Motorola

Google skal redde Motorola

Nå har Motorola bestemt seg for å gjøre drastiske endringer i sin mobiltelefonstrategi, noe som antagelig er nødvendig ettersom to tredjedeler av jobbkuttene skal finne sted i selskapets mobiltelefondivisjon.

Motorolas nye sjef for mobile enheter, Sanjay Jha, sier ifølge Computerworld.com at selskapet ikke lenger kommer til å utvikle telefoner basert på blant annet Symbian-operativsystemet, som også brukes av Nokia. I stedet kommer de til å fortsette å benytte Windows Mobile som plattform for de dyreste og mest avanserte telefonene for bedriftsmarkedet, og sin egen P2K-plattform for de billigste telefonene.

Det kanskje mest interessante er imidlertid at Motorola kommer til å satse alt på Googles Android-plattform for mobiltelefonene i det midtre prissegmentet - et segment hvor Motorola ifølge Jha har gjort det dårlig.

Motorola kommer til å jobbe tett med Android-utviklere hos Google og andre steder om utvikling av selskapets neste telefoner. I tillegg kommer de til å åpne et kontor i Seattle for å kunne jobbe enda tettere med Microsoft. Planen er å lansere mobiltelefoner basert på Windows Mobile 6.5 innen midten av 2009. Dermed vil Motorola basere svært store deler av sin produksjon på operativsystemer de ikke selv utvikler.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket