11. mai 2011

Microsoft går for mobiltoppen

– Jeg tror Microsoft akter å kjøpe Nokia innen to år fra nå. Grunnen til at de venter er etter min mening prisen, sier teknologidirektør og medgründer av Telio, Alan Duric til Dagens it.

Alan Duric er helt sikker på at mobil internettelefoni vil bli en betydelig trend allerede fra dette året. Med internettelefoni får man også videotelefoni med på kjøpet.

Internettelefoni er teknologi som gjør at man kan opprette en samtale som går over en internettilkobling i stedet for å generere tellerskritt hos mobiloperatøren. Internettelefoni assosieres ofte med lave kostnader, spesielt på internasjonale samtaler. Internettelefoni har også ekstra funksjoner som videooverføring, tekstmeldinger og deling av filer med kontaktene. Hittil har internettelefoni vært et alternativ til fasttelefoni og det har vært lite sukess med å bruke det på mobilen.

– Nå er omsider alle nødvendige komponenter for mobil internettelefoni på plass. Telefonene er bra nok og har store skjermer, mobilt bredbånd har fått god kapasitet og man kan lage gode apps. Dette blir et massemarkedsprodukt i nær fremtid, spår Duric.

Kilde: DN.no
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket