26. juni 2012

Målrettet hackerangrep mot rike bankkunder

Ved bruk av hacking av online bankkontoer skal 78 millioner dollar, eller 450 millioner kroner, ha forsvunnet fra kunder i Europa, Latin-Amerika og USA. Totalt 168 privatpersoner i 60 banker verden over er blitt angrepet av hackerne.

- Det unike er at dette er rettet direkte mot rike personer og at det er en hundre prosent automatisk prosess, sier Fredrik Möller til Aftenposten.no. Han er administrerende direktør for datasikkerhetsselskapet McAfee i Norden, som har publisert en rapport om angrepene.

 - Saken er overraskende stor i omfang, ja, i det hele tatt er det en helt unik sak. Tidligere har vi hatt to leire av hackerangrep: Standard bankangrep, som ikke er rettet mot spesielle kunder, men mot alle. Samt såkalte "targeted attacks" mot spesielle bedrifter og personer, og som kan knyttes opp mot industrispionasje eller jakt på sensitive opplysninger. Å gå direkte på rike kunder i banker - det er noe nytt. Og hackerne har klart å tappe kontoene for oppsiktsvekkende mye penger. Likevel er det fare for at denne saken kan vokse enda mer de neste ukene, sier Snorre Fagerland i det norske antivirusselskapet Norman ASA.

Kilde: DN.no
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket