9. juni 2007

Dagens it - Fast starter musikkdeling

- Fast starter musikkdeling
Ezmo er et heleid datterselskap av søkeselskapet Fast, som prøver å vinne frem med en ny form for musikkdeling. Ezmo vil la deg laste opp all musikken din til deres nettside, der du kan dele den med inntil ti venner. Du kan også høre på dine venners musikk, men du kan ikke lagre den på din egen harddisk.

Tanken er å forme et sosialt musikknettverk der man på ulike måter eksponeres for ny musikk. Dette håper Ezmo skal føre til økt salg. Opplastingstjenesten og delingen skal nemlig være gratis, det er musikksalg som skal sørge for inntektene.

Så langt har imidlertid ikke selskapet kommet ennå. Først skal konseptet utvikles videre, så vil de skaffe avtaler med platebransjen. Nå åpnes tjenesten for at hvem som helst kan registrere seg, men det er fremdeles en testversjon.

Man kan gratis dele så mye musikk man ønsker, og noen av de første testbrukerne har flere titusener sanger. Ezos lagringsbehov er likvel begrenset ved at de ikke lagrer hver sang flere ganger. En bruker som lagrer opp en sang som allerede er på serveren vil få tilgang til den eksisterende filen.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket