21. juni 2007

Dagens it - - Telenor kan diskriminere

- Telenor kan diskriminere
- Det Telenor gjør nå er å skape et A-og B-lag på internett. Om man ikke har avtale med dem, vil man på et tidspunkt oppleve dårligere tjenestekvalitet. Hvis for eksempel NRK legger ut streaming-video på nettet, og Telenor bestemmer seg for at selskapet ikke vil gi adgang til sin kundemasse uten at NRK vil betale for det, vil NRKs brukere oppleve at lyden hakker og kvaliteten blir dårligere, sier han.

Hannemyr tror likevel Telenors nye forretningsmodell først vil ramme mindre betydningsfulle aktører enn NRK.

- Jeg tror ikke Telenor vil begynne med NRK, det vil skape ramaskrik. De gjør nok dette sakte og rolig, men tommeskruen dras gradvis til. Det finnes sikkert tjenesteleverandører Telenor vil la være å inngå slike avtaler med fordi de er marginale aktører, og som Telenor mener det er greit å marginalisere, sier han.

- Det kan hende at for eksempel VG Nett får beskjed fra Telenor om at de må betale dem for å streame video til sine kunder. Om VG Nett da vil ta betalt av sine lesere eller ikke, er usikkert. Dette betyr ikke nødvendigvis at forbrukerne må betale. Jeg blir veldig forbauset om regningen dyttes over på forbrukerne, sier han.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket