Krever åpenhet om datavirus
80 statlige og kommunale nettsteder vært brukt til å spre datavirus. Folk som har klikket seg inn på disse nettstedene for å skaffe seg informasjon eller fylle ut et søknadsskjema, kan ha fått sin egen datamaskin infisert med virus.
Men de mange tusen brukere dette dreier seg om, får ikke vite om de er berørt - fordi Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Telenor nekter å oppgi hvilke nettsteder som har vært infisert.
- Hvis det ikke har noe med nasjonal sikkerhet å gjøre, bør de fortelle brukerne om det, sier SVs Akhtar Chaudhry. - Hvis de har vært med på å spre virus som har skadet privatpersoners maskiner, må de rydde opp i det.
Høyres André Oktay Dahl reagerer også negativt på hemmeligholdet. - Jeg synes det høres helt horribelt ut, sier han om holdningen til NSM. - Jeg synes de har en samfunnsmessig plikt til å opplyse om det.
Han lar seg ikke overbevise av NSMs begrunnelse for å unnlate å informere offentligheten - at de prioriterer å informere de offentlige nettstedene som sprer virus. - Det virker dvaskt og litt enkelt - en sånn arrogant holdning. Jeg synes det virker som mennesker som er i feriemodus, sier Dahl. Han henviser til at folk som blir berørt, kan få store problemer - f.eks. med identitetstyveri.