26. juli 2008

Giske vil kutte nettet til pirater - mobilen.no

Giske vil kutte nettet til pirater
En nylig avtale i England gjør at fildelere kan få strammet inn på linjekapasiteten sin. Nå vil Trond Giske at Norge skal følge i samme fotspor. Klassifiseres du som fildeler skal nettlinjen krympes ned. At filmen 21 nå er tilgjengelig på nett allerede flere måneder før DVD-lansering kommer vel ikke som en overraskelse for teknologiinteresserte, men nå har tydeligvis kulturministeren også åpnet øynene. Også musikkbransjen klager igjen.

- Det er de som legger ut de store ulovlige samlingene som vil bli stengt ute. Og det er jo ikke så urimelig at de som bryter lov om opphavrett faktisk får en straff for det, sier Giske til NRK.

Giske mener det er internettleverandørenes ansvar å følge opp en eventuell ny lov. Prosjektleder i IKT-Norge, Torgeir Waterhouse, er imidlertid ikke spesielt imponert over forslaget. Han mener at dette er en helt feil fremgangsmåte, og sammeligner prosessen med bannlysing kjent fra middelalderen..

- I Norge kuttet man bannlysning i middelalderen, å stenge noen ute fra internett er som å stenge de ute fra samfunnet. Vi snakker ikke bare om å gå og kjøpe seg et nytt internettabbonement, men at man faktisk er utestengt fra nettet, sier Waterhouse.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket