2. mai 2010

Jobs forklarer korstoget mot Flash

Det første poenget til Jobs er at Adobs Flash er 100 prosent proprietært. Og selv om Apple ikke er imot proprietær teknologi og bruker det selv har de bestemt at Iphone og Ipad kun skal støtte åpne industristandarder.

Jobs mener det finnes alternativer til Flash, blant annet hos Youtube som også tilbyr video i formatet H.264. Og når det gjelder spill mener han det får holde å velge blant de 50.000 spillene som er tilgjengelig gjennom Apples Appstore.

Det tredje punktet gjelder sikkerhet. Steve Jobs påpeker at sikkerhetsselskapet Symantec regner Flash som en stor sikkerhetsrisiko. Jobs mener også at Flash rett og slett ikke yter bra nok på mobile plattformer og at Adobe ikke har klart å få det til etter flere år med utvikling. Flash beskyldes også for å spise for mye av batterikapasiteten.

Poeng nummer fire er at Flash bruker mye mer batterikapasitet enn andre formater for film og dynamisk innhold. Det femte er at Flash egner seg dårlig til trykkskjermtelefoner.

Men den sjette og viktigste grunnen, ifølge Jobs, er at Flash er en kryssplattform utviklingsplattform. Ifølge Jobs betyr dette at kvaliteten på programmene som lages får forringet kvalitet programmeringsmessig.

Kilde: DN.no
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket