23. august 2010

Vanskelig oversikt med Facebook Places

- Den nye Facebooktjenesten Places gjør det vanskeligere å ha kontroll med egne personopplysninger, sier Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet. Han lover å følge utviklingen nøye.

Med Facebooks nye lokasjonstjeneste Places kan du oppgi hvor du og vennene dine befinner dere. Formålet er å gi facebookbrukere og kommersielle aktører tilgang til hvem som befinner seg hvor.

Generelt legger Facebooks standardinstillinger opp til at kretsen av personer som har tilgang til brukernes personopplysninger er ganske stor. Så vidt Datatilsynet kan se, gjelder det også for denne tjenesten. Spredningen vil heller ikke bare være avhengig av dine innstillinger, men også av hvilke personverninnstillinger vennene dine har valgt.

Dersom du ikke ønsker at opplysninger om hvor du er skal spres, må du selv gå inn i personverninnstillingene og reservere deg mot dette.
- En slik praksis er i strid med europeisk personvernlovgivning, som krever at et samtykke skal være informert, uttrykkelig og frivillig, sier Thon, og understreker at Datatilsynet vil ta saken opp på internasjonalt nivå.

Slike tjenester vil utfordre samtlige krav til samtykket.

Kilde: Datatilsynet - personvern og informasjonssikkerhet
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket