19. mai 2007

Facebook forandrer folkesjela : Dagsavisen

Facebook forandrer folkesjela
Nylig gikk Facebook opp på fjerdeplass på listen over de mest besøkte nettstedene blant norske brukere, ifølge statistikk fra Alexa. Dermed er Facebook mer populært i Norge enn store nettsteder som YouTube, Yahoo! og VG Nett.

Dette har fått Datatilsynet til å advare mot farene ved å gi fra seg for detaljert personlig informasjon på nettet. Men utbredelsen av sosiale nettverk har også en annen og mer gledelig funksjon: Nettverkene bidrar til å gjøre norske ungdommer mer utadvendte, og gir dem større selvsikkerhet. Det mener i alle fall den norske medieforskeren Marika Lüders, som har undersøkt norske ungdommers bruk av alt fra lynmeldinger (chattetjenester) til sosiale nettverk på internett.

- Ungdommene sier rett ut at de har blitt mer utadvendte og fått større selvsikkerhet av å uttrykke seg gjennom slike medier. For dem som i utgangspunktet er sjenerte og innesluttede, kan det kjennes tryggere å uttrykke seg i slike sammenhenger, hvor de har større kontroll over hvordan de vil framstå, forklarer Lüders.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket