6. mai 2007

Lover revansj p�digital-TV : Dagsavisen

Lover revansj på digital-TV
Når det digitale bakkenettet åpner til høsten, vil NRK og TV 2 bli alene om å tilby gratiskanaler. Alle de andre kanalene som blir tilgjengelige i programpakkene, vil bli betal-TV. Fra 2010 vil TV 2 også slutte seg til betal-TV-kanalenes rekker.

Den svenskeide TV- og underholdningsgiganten MTG vil gjerne sende sin kanal Viasat 4 gratis til seerne i det digitale bakkenettet som åpner til høsten, men får ikke lov av RiksTV, som kontrollerer hvilke kanaler som skal gå i bakkenettet.

MTG klaget saken inn for myndighetene, men har fått avslag av Samferdselsdepartementet. Den avgjørelsen har MTG ikke til hensikt å anke. I stedet lover de å komme sterkere tilbake.

- MTG Norge er sterkt interessert i å gå inn som operatør i det digitale bakkenettet. Derfor er det ingen stor katastrofe for oss at vi ikke får sende Viasat 4 gratis i RiksTVs kanaltilbud, bekrefter direktør Tor Fuglevik i MTG Norge.

For etter hvert som de gamle analoge sendemastene blir utfaset, blir det frigjort ekstra kapasitet for digitale sendinger via det digitale bakkenettet. Da har konsesjonsinnehaver NTV forpliktet seg til å invitere minimum én konkurrent inn i varmen operatør. Og MTG har planene klare for å rykke inn og tilby seerne andre programpakker enn det RiksTV har å by på.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket