6. november 2007

dn.no - Google bekrefter stor mobil-allianse

Google bekrefter stor mobil-allianse
Ryktene om Googles mobilprosjekt har pågått lenge, og kildene ser ut til å ha vært godt informert. Google avslører nemlig nå at de har inngått en allianse med 34 aktører i bransjen som støtter deres mobilplattform Android. Google lanserer ikke en egen mobil i denne omgang, men vil isteden forme programvaren og menyene du møter når du kjøper mobiler fra andre produsenter.

Google-gründer Sergey Brin sparer ikke på kruttet når han skal beskrive viktigheten av nyheten. Her er det snakk om endringer av industrien, slik Google har bidratt til å endre internett og pc-verdenen, mener han.

- For ti år siden satt jeg i en liten bås på universitetet og bygde utrolige ting sammen med vennene mine ved hjelp av åpen kildekode og åpne standarder. Dette gjorde det mulig for oss å lage flotte nye innovative ting og distribuere dem til folk. Det er det vi gjør i dag, vi gjør det mulig å gjøre det samme på mobilen. Og mobilene er i dag faktisk kraftigere enn den svære kladden av en pc jeg jobbet på for ti år siden, sier han.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket