1. november 2007

:Statens kartverk:

Smart gratisløsning kan redde liv
Fra Statens kartverks Internett-tjeneste Norgesglasset, kan du nå skrive ut en nødplakat og henge på hytteveggen. Plakaten angir hyttas geografiske posisjon og kan være til god hjelp om det oppstår en nødsituasjon hvor det er behov for akutthjelp fra politi, brannvesen eller ambulansetjenesten.

Redningsmannskaper opplever stadig at folk i akutt nød ikke klarer å gi en god nok beskrivelse av hvor de befinner seg. Spesielt gjelder dette om nødstedte ringer fra en hytte eller et sted uten adresse. Uriktig eller vag stedsangivelse kan resultere i sløsing med dyrebar tid for ambulansen. Konsekvensene av dette kan være svært alvorlige.

Statens kartverk har i samarbeid med Hovedredningssentralene og nødetatene utviklet en løsning som kan bidra til bedre sikkerhet. Utgangspunktet er gratistjenesten Norgesglasset som daglig benyttes av flere tusen internettbrukere. Her er det nå lagt inn en egen "knapp" som publikum kan bruke for å lage en såkalt Nødplakat. Alt man trenger å gjøre er å peke på hytta i kartet, så lages Nødplakaten.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket