23. februar 2008

I strupen p�platebransjen : Dagsavisen

I strupen på platebransjen
- De er vel trette av å høre musikkbransjen snakke om musikkbransjen, sier Jello Biafra om hvorfor han fikk holde selveste åpningstalen på Bylarm i går. Det ble i hvert fall den friskeste åpningstalen i Bylarms ti år lange historie.

- På 60-tallet ble plateselskapene drevet av musikkentusiaster. Midt på 70-tallet begynte forretningsmennene å ta over. De har lurt folk i årevis, og det har endelig slått tilbake på dem.

- Nå sier de at fjoråret var det verste for musikksalget noen gang. Hva er det de mener? Verre enn i 1623? Den mest populære plata i USA solgte 3,7 millioner eksemplar. Og det var juleplata til Josh Groban! For meg ser det ut som de fortsatt gjør det bra. Etter mange gode år med høye ego og mye dop virker det som om de tror de har krav på den samme profitten i år etter år. Det kan hende at det vi ser nå mer er markedet som justerer seg selv. Akkurat som eiendomsmarkedet. Musikkbransjen er beruset av grådighet, og ser nå at de ikke lenger er i stand til å skvise tilhengerne for hver minste penny. Derfor får vi 181 produkter i forbindelse med det siste albumet til Justin Timberlake, fra ringetoner til skjermsparere!
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket