20. februar 2008

- Salget av musikkfiler vil snart dominere - digi.no

- Salget av musikkfiler vil snart dominere
I en undersøkelse basert på 5000 intervjuer av amerikanske og canadiske forbrukere, har Forrester konkludert med at salget av nedlastbar musikk vil passere salget av fysiske CD-er innen 2012. I alle fall i USA og Canada.

Selskapet mener at salget av nedlastbar musikk i snitt vil vokse med 23 prosent de neste fem årene. Ved utgangen av 2012 mener Forrester at den årlige omsetningen vil være på 4,8 milliarder dollar. Samtidig venter analyseselskapet at salget av CD-er vil reduseres til 3,8 milliarder dollar per år i løpet av den samme perioden.

Selv om salget av nedlastbar musikk stiger kraftig, antas det at CD-salget vil synke raskere, slik at den totale omsetningen av musikk vil gå ned i løpet av perioden.

- Dette er slutten på musikkbransjen slik vi kjenner den. Medieledere er som ønsker å seg flytende i denne bølgen som er på vikende front, må rydde veien for oppdagelse og kjøp, men bare maskin- og programvareleverandørene kan når alt kommer til alt gjøre det å lytte til musikk like enkelt som å skru på radioen, sier James L. McQuivey, visepresident i Forrester, i en pressemelding.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket