4. september 2008

Dagens it - Chrome er Googles operativsystem

Chrome er Googles operativsystem
Hvis vi kikker under panseret på Google Chrome, er mange av forbedringene knyttet til mer effektiv kjøring av nettleserbaserte applikasjoner, slik som Gmail og Google Docs. Nettleseren er ikke lenger bare en nettleser, men en plattform for kjøring av applikasjoner.

I Chrome legges det stor vekt på at applikasjoner skal kjøre mer effektivt, sikrere og mer stabilt. For eksempel, hvis en nettside eller applikasjon forårsaker et krasj så vil den nettsiden eller applikasjonen krasje uten at hele nettleseren går ned.

Veldig mange applikasjoner på nettet er laget i JavaScript. Google Chrome øker hastigheten på JavaScript-kode ved å kompilere koden før den kjøres – det vil si at programkoden oversettes til lynrask maskinkode som kan tolkes direkte av pc-ens prosessor. Sammen med muligheter til å kjøre mange oppgaver i parallell og forbedringer i minnehåndtering gjør dette at Google Chrome er et mye bedre ”operativsystem” for nettbasert programvare.

Google har også lagt inn Google Gears som standard i nettleseren. Dette er en teknologi fra Google skal gjøre nettbaserte applikasjoner bedre, blant annet ved å fjerne den største ulempen ved nettbasert programvare; at du ikke alltid er på nett. Med Google Gears kan du blant annet sette nettleserbaserte applikasjoner i offline-modus, og bruke dem selv om du ikke er på nett. Så snart du er på nett igjen sørger Gears for å oppdatere med endringene du har gjort.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket