12. mai 2006

Forbyr MSN Messenger i mobilnettet
Den neste oppgraderingen som kommer til 3G-nett her hjemme er HSDPA. Da vi var på CeBIT i Tyskland tidligere i år, fikk vi demonstrert de enorme hastighetene denne teknologien byr på. Med HSDPA kan du for eksempel laste ned film i sanntid og se den på PC-en eller en TV. Med andre ord fungerer teknoogien som en vanlig bredbåndslinje til mobiltelefonen din.

Nå mobiloperatøren T-Mobile i Storbritannia lagt begrensninger på hvordan deres HSDPA-kunder får bruke internettforbindelsen. Den nye teknologien åpner for bruk av IP-telefoni over mobilnettet, noe som får det til å gå kaldt nedover ryggen til operatøren.

I forbindelse med den kommende lanseringen av HSDPA i T-Mobiles nett, vil kundene få mulighet til å tegne et abonnement hvor man betaler en fast pris på internettbruk i hastigheter opp til 1,8 Mbps sammen med et eget datakort til PC-en. Men samtidig må kundene godta vilkår som sier at det er strengt forbudt å benytte seg av IP-telefoni som for eksempel Skype, og lynmeldingstjenester som MSN Messenger.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket