3. mai 2006

- Pressen sov i timen
- Pressen sov i timen da antiterrorlovene ble behandlet, sa politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, på Pressefrihetens Dag i formiddag.

Stanghelle viste til de nye antiterrorbestemmelsene som ble tatt inn i straffeloven høsten 2001 etter angrepet på New York og den nye politimetodeloven fra juni 2005. Harald Stanghelle mente de nye antiterrorlovene var det verste som er lagt fram siden beredskapslovene i 1951, som blant annet inneholdt bestemmelser om internering av kommunister.

Generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen mente de nye antiterrorlovene er en stor utfordring for kildevernet og dermed ytringsfriheten.

- Politiet har fått økte muligheter, og de bruker dem. Det dreier seg om kommunikasjonskontroll, innhenting av trafikkdata fra teleoperatører, kontroll av telefoner og romavlytting, der kommunikasjonskontroll og innhenting av trafikkdata fra teleoperatører er mest alvorlig fordi det skjer i hemmelighet, sa Smith.

Og Dagbladets John Olav Egeland rundet av med å minne om Grunnlovskonferansen i Bergen i fjor.

- Noe av det viktigste som ble sagt der kom fra Riksadvokaten, som sa rett ut at Norge som rettsstat ikke vil overleve en større terrorhandling, sa Egeland.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket