6. desember 2007

En varslet nettbombe - IDG.no

En varslet nettbombe
Flere personvern-grupperinger og jurister har denne uken tatt til orde for en lovregulering av den typen sporing som praktiseres av Beacon og Facebook. De tror ikke det er mulig å ivareta personvernet gjennom å overlate reguleringen til de kommersielle aktørene selv.

En lovendring i retning av mer regulering, som i Europa, vil være et betydelig skifte i amerikansk personvernpraksis, som også får store ringvirkninger i andre land, siden de USA-eide nettstedene, som Facebook, har mange brukere over hele verden.

Men det er liten grunn til å regne med at det går den veien. Til det gir koblingen mellom sporing av brukeratferd på nettet og kommersielle interesser altfor mange inntektsmuligheter. En samlet teknologibransje og store deler av det amerikanske næringslivet vil kjempe imot med nebb og klør.

Derfor trengs våkne nettbrukere. Jo flere som blir bevisste på hva som foregår "under panseret" på alle de forlokkende nye nettsamfunnene og tekniske løsningene, desto større er muligheten for å påvirke i den retningen brukerne selv ønsker.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket