7. desember 2007

NA24.no

Vil lansere gratis bakkenett
Lunde Nilsen, som også er medeier i TV 1 Norge AS, mener det ikke er noen kanaler som blir fullt ut gratis i bakkenettet etter 2010. Han mener kringkasterne selv bør kunne velge å gå kryptert i programpakker eller være frikanal uten programkort, styrt ut i fra sine foretningsmodeller og ambisjoner.

- Det vi ønsker er å lage et digitalt bakkenett for de mindre lokale aktørene. For å ta inn kanalene i dagens bakkenett må du betale for en dekoder og bli kunde hos RiksTV. NRK er ikke gratis, i og med lisensen, og det er mye som tyder på at TV 2 blir betalkanal fra 2010. Det vi ønsker er å bygge et digitalt bakkenett hvor kanalene skal være gratis for seerne, og sendingene går ukryptert utenfor en programpakke og programkort, sier Lunde Nilsen til NA24 Propaganda.

Han mener Telekrings interessenter først og fremst vil være stasjoner som ikke får plass i dagens bakkenett basert på flere faktorer.

- Medietilsynet har nå åpnet opp på konsesjonssiden for at konsesjonær kan velge mellom flere nettoperatører for digitale bakkenett, men det er svært begrenset tilgang på kapasitet for distribusjon og i dag er det kun NTV alene som tilbyr kapasitet. Det betyr at det blir mindre rom for nykommere, og at det i liten grad blir et utvidet tilbud, sier han.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket