1. november 2009

Lekeroboter som dreper - DN.no

Lekeroboter som dreper

Det er mange måter å plante "ondsinnet maskinvare" i elektronisk utstyr. En metode kan være å hacke pc-ene produsenten bruker for å produsere tegningene til de elektroniske brikkene, og så bytte ut tegningene med modifiserte versjoner. Eller man kan bytte ut tegningene rett før brikkene går i produksjon. En annen metode er å produsere forfalskede brikker som selges via uoffisielle kanaler. Forfalskede brikker er et stort problem i Kina.
/../
Her i Norge har vi et ferskt eksempel på at komponenter er blitt byttet ut på den måten Preatoni beskriver. Kriminelle klarte nå i høst å bytte ut deler av innmaten i betalingsterminalene i flere butikker i Oslo-området, med det resultatet at flere tusen brukere fikk kontoene sin tappet.

Preatoni forteller at alle i dag snakker om åpen kildekode (open source), og at man bør ha mulighet til innsyn i programvaren - blant annet for å kunne kontrollere at programvaren ikke gjør noe den ikke skal gjøre. Nå mener han det er på tide at vi også får "open source maskinvare".
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket