22. april 2006

- Tore på sporet grenser til det terroristiske
Reality-deltakere er med på en lek, ofte i kunstige omgivelser, som skaper en avstand til det virkelige liv utenfor showets rammer. Oppgaven deres er først og fremst å spille mer eller mindre troverdige utgaver av seg selv på tv. For 16-åringen fra Stavanger, og for moren, som i årevis har båret på et uutholdelig savn, var ikke dette et iscenesatt spill, men blodig emosjonelt alvor. Det en million tv-seere var vitner til denne lørdagen liknet derfor mer på et overgrep, enn på den lykkelig gjenforening Strømøy fremdeles insisterer på at det var.

For meg fremstår dette som bare trist. Og det er vanskelig å se hvordan dette kan være godt for noen som helst. Det Strømøy presterte denne kvelden var emosjonelt følelses-tv som grenset til det terroristiske.

Jeg tviler likevel på at kritikken som nå hagler over programmet vil gjøre inntrykk på Strømøy og hans varmeste tilhengere. Det virker som de er så hypnotiserte av forestillinger om sin egen opphøyde «godhet», at ikke ser at de står i fare for å behandle mennesker på en måte selv den mest kyniske reality-produsent ville hold seg for god til.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket