1. februar 2006

Biometriske pass hacket
Etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001 har strengere krav til reisedokumenter gjort at norske myndigheter har valgt å innføre såkalt biometriske pass. Det vil si at fysiske data som er unike for deg, som ansiktsform og fingeravtrykk, lagres i en liten brikke i passet. Denne brikken er en såkalt RFID-brikke, som skal kunne lese trådløst på flyplasser rundt om i verden.

Datatilsynet har tidligere uttrykt bekymring for om disse er sikre nok, og etterlyst dokumentasjon fra Politidirektoratet for hvilke sikkerhetsvurderinger som er gjort. Politidirektoratet på sin side hevder at det ikke er noen problemer med sikkerheten til de nye passene, og garanterer at brikkene ikke kan leses på en avstand større enn 10 cm.

Nå har imidlertid et nederlandsk sikkerhetsselskap gått gjennom sikkerheten i forbindelse med testing av biometriske pass i Nederland. Denne har vist at de nederlandske brikkene kan leses på en avstand på opptil 10 meter, i tillegg til at krypteringen er langt enklere å knekke enn den burde være.
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket