5. april 2010

Klar for åkutte 4000 per pc?

For kort tid siden annonserte den svenske delen av Schibsted at de flytter 1.100 av sine brukere over på Googles løsning for en del sentrale samarbeidsfunksjoner, med lavere lisenskostnader og enklere samarbeid som noen av fordelene.

Google Docs gir deg blant annet gratis regneark og tekstbehandling rett i nettleseren, mens Gmail gir deg en e-postløsning som driftes og kjøres i "nettskyen" - med full administrasjon og mulighet til å bruke bedriftens egne e-postadresser. Ifølge analyseselskapet Forrester vil bedrifter med under 15 000 ansatte nesten alltid spare penger på å ta i bruk nettskybaserte e-postløsninger - opptil 63 dollar per bruker per år. I tillegg kommer lisensbesparelser på kontorprogrammer som Excel og Word.

Programvare som kjører i nettleseren har mange fordeler fremfor programvare som kjører lokalt på pc-en. Du har tilgang til dokumentene dine fra en hvilken som helst pc uten å installere noe som helst, og det er lettere å samarbeide og utveksle dokumenter med andre. Med noen få tastetrykk har du gitt en kollega eller venn tilgang til et dokument, og dere kan til og med sitte og jobbe med det samme dokumentet samtidig.

DN.no
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket