11. mars 2010

Dotcom lever!

Så hva sier ”dotcom-profetene” i dag?

- Stort sett det samme som da, sier Arne Krokan, professor på NTNU, som var en ettertraktet dotcom-foredragsholder. Det samme sier mannen som ble kalt ”bredbånds-Jesus”, svenske Jonas Birgersson. Mange tapte store penger på Birgerssons Framfab og Bredbandsbolaget, men Birgersson selv hevdet dette var underordnet. Det sentrale var å skaffe Sverige en strategisk fordel å bygge fremtidens økonomi på. Og det tror han fremdeles på.

Det interessante er at mange av Birgerssons teorier har kraft fremdeles. Da aksjemarkedet tok av, og falt sammen, var heller ikke teknologien så moden som man skulle ønsket. Men i ettertid har overraskende mye av tankegodset – som ble latterliggjort i 2002 – vist seg å prege livene våre mer enn vi kunne ventet.

Det beste eksempelet teknologisk, er trolig mobilt internett. Dette ble hausset ut av alle proporsjoner, og Europas telebransje brukte 1000 milliarder kroner bare på lisenser rundt år 2000. Men markedet tok ikke av, og de som satset på det tapte enorme summer - og ble latterliggjort. Syv år senere tok markedet av i Norge som en rakett, og snart er mobilt internett en like naturlig del av folks hverdag som sms og tv

DN.no
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket