14. mars 2010

"Skinput" og solkraft i asfalten

Mange av de store it-selskapene bruker vanvittig mye penger på forskning og utvikling. Her er fem av de morsomste, stiligste, nyttigste eller rareste forskningsprosjektene noen av de største it-selskapene jobber med akkurat nå.

1. Touchskjerm på armen
Les mer om prosjektet her, og sjekk den imponerende demonstrasjonen av "Skinput" her:2. Videokart og super-HD
Microsoft jobber mye med kart, bilder og vide, og nylig viste selskapet en helt ny versjon av karttjenesten Bing Maps hvor de tar gatenivåvisning ett steg videre.En del av teknologien er tilgjengelig allerede i den nye versjonen av Bing Maps.

3. Reis til Mars
På TED-konferansen i februar viste Google frem sitt Liquid Galaxy-prosjekt, som tar Google Earth et skritt videre.4. Finn dine røtter
IBM jobber mye innenfor genforskning, og mener de i løpet av de nærmeste få årene ved hjelp av nanoteknologi skal kunne bygge en maskin som klarer å sekvensiere et menneskes genom. Les mer om prosjektet her .

Via et samarbeid mellom IBM og National Geographic kan du sende inn en DNA-prøve av deg selv, og få denne analysert for å avdekke hvor i verden dine forfedre kommer fra.

Foto: National Geographic5. Solkraft i asfalten
I løpet av de neste fem årene mener IBM de vil være i stand til å lage solceller som er hundre ganger tynnere enn dagens silisiumbaserte solceller, til en svært lav pris. Disse solcellene skal kunne "trykkes" på ulike underlag, og for eksempel kunne dekke bygninger, "sotede" vinduer, telefoner, pc-er, biler og klesplagg. Til og med asfalten i veiene skal kunne gjøres om til solkraftverk.
DN.no
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket