7. mars 2010

Musikk på dynga

– Bloggene er avisenes søppelkasse. Det kan bli i søppelkassa framtidens musikkjournalister må jobbe. Gratis, frykter den skotske journalisten Olaf Furniss.

– Lidenskap er flott, men det betaler ingen regninger. Og mens alle kan starte en blogg, er det langt fra alle som har evnen til å skrive og utvikle ideer. Dessverre virker det som dagens medieeiere bryr seg mindre om kvalitet enn muligheten til å spare penger. Og med så mange gratisbloggere der ute blir viljen til å betale for musikkstoff tilsvarende mindre. Den seriøse, betalte musikkjournalisten kan komme i en skvis, frykter Furniss.

Furniss pessimisme, som han delte med Journalisten over en kopp kaffe på Operaen i Oslo, deles ikke av Taylor McKnight, fra «The Hype Machine».

– Vi ber jo ingen om å skrive for oss, og våre bloggere gjør ikke dette for å skape en karriere. Deres lidenskap handler om musikk, ikke penger. Dessuten kan de jo få noe inntekter hvis deres blogger blir mye lest og de har annonser på sine sider, forsvarer McKnight praksisen med.

Journalisten.no
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket