7. februar 2010

En skole i skulk og fravær

Etter denne ukens debatt og rapporten fra regjeringens ekspertutvalg har en av de viktigste utfordringene havnet i fanget til kunnskapsminister Kristin Halvorsen. Dagsrevyen fortalte tidligere i uken hvordan videregående skoler, særlig på yrkesfaglige linjer, opplever at mange av elevene har en slapp holdning til skulk og fravær. En av forklaringene fra skolefolk er at fraværet får svært få konsekvenser for elevene.

Skolene opplever at opplæringsloven presser dem langt i å sette karakter selv for elever som har deltatt lite i undervisningen. De forteller om elever som kan svært mye om sine rettigheter, men ikke særlig mye om sine plikter. Det er naturlig at det blir sånn når det skal så mye til før brudd på pliktene får konsekvenser.

Også regjeringens ekspertutvalg har vært opptatt av hvordan holdninger til fravær i skolen forplanter seg til arbeidslivet. Utvalget hadde ikke tid til å gå fordype seg i det, men utvalgsleder Arnstein Mykletun sier til Aftenposten at han tror «det er lurt om noen går skikkelig inn i dette».

Dn.no

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket